Sidhuvud_Mobilversion_1411

Lotta


En decembermorgon 2012 mötte jag Anders Johansson för första gången i keramikverkstaden på Höganäs Saltglaserat. Anders hade skadat sin hand och behövde hjälp i sin verkstad - och jag ville inget hellre än att jobba med keramik. 

De gamla industrilokalerna på Bruksgatan 36 hade så sakteliga förvandlats från keramikfabrik till en fantastisk mötesplats för entreprenörer, konstnärer, hantverkare och alle-handa eldsjälar som brann för Höganäs och Kullabygden. Magasin 36 höll på att växa fram.

Keramisk erfarenhet hade jag med mig i bagaget från Malmö, där jag gått som lärling för Janne Fagerfäldt i många år. Janne såg till att jag fick lära mig hantverket och arbetet i en keramisk verkstad från grunden. Under några år arbetade jag sedan som cirkelledare på ABF. Den kunskapen kom till god användning i Anders verkstad, men det var ändå en stor omställning för mig att gå från det kreativa uttrycket till produktionstillverkning.
Det är en ny och lärorik erfarenhet. 

Kreativitet är ett stort begrepp, men något jag tycker är otroligt viktigt i våra liv. Jag älskar när  händer får skapa det som kommer till oss och det som hjärtat brinner för. Anders och jag arbetar bra ihop och fortsätter vårt samarbete för att kunna skapa ännu mer tillsammans.